Veelgestelde vragen

Hoe werkt mijn dashboard?

Uw dashboard bestaat uit verschillende tabbladen. Onder het tabblad Openstaande nascholing ziet u al uw scholingsmateriaal waarvoor u een certificaat kunt behalen. U ziet o.a. voor hoeveel punten een e-learningmodule is geaccrediteerd en ook hoe lang deze nog geldig is (verloopdatum). Zodra u een cursus volledig heeft doorlopen verhuist deze naar het tabblad Voltooide nascholing. Hier kunt u eenvoudig uw certificaat downloaden.

Kan ik tussentijds met een e-learning stoppen?
U kunt altijd een cursus tussentijds stoppen en deze later weer oppakken. Wel is het raadzaam om toetsen rond een bepaald onderwerp steeds in één keer af te ronden.

Waarom heb ik een account nodig?
Gaat u voor het eerst een cursus volgen in de digitale leer- en werkomgeving van het NHG, dan moet u een account aanmaken. De gegevens daarvan gebruikt het NHG voor de opmaak van het te behalen certificaat en de toekenning van uw accrediteringspunten. Zorgt u er dus voor dat uw gegevens kloppen en actueel zijn!

GAIA

 • Hoe lang duurt het voor ik mijn punten in GAIA kan zien?
  Voor het behalen van uw accreditatiepunten moet u de hele nascholing hebben doorlopen. Het bijschrijven van de accreditatiepunten op uw naam gebeurt in de meeste gevallen automatisch en deze zouden binnen 48 uur na behalen van de cursus& in uw dossier terug te vinden moeten zijn.
 • Wat doe ik als ik in verband met mijn herregistratie eerder een overzicht van de door mij behaalde punten nodig heb?
  U kunt een e-mail sturen aan info@nhg.org waarin u aangeeft de punten eerder nodig te hebben ivm de herregistratie, bij voorkeur samen met een overzicht van alle door u in deze periode behaalde pins. Het secretariaat zorgt er dan voor dat deze zo snel mogelijk worden bijgeschreven in uw dossier. Houdt wel rekening met een verwerkingstijd van minimaal een week.
 • Wat doe ik als ik mijn punten niet terugzie?
  • Zorg ervoor dat wij uw (correcte) BIG-nummer hebben (u kunt in uw profiel terugzien of wij dit hebben: in dat geval is het veld BIG-nummer ingevuld). Zonder BIG-nummer kan GAIA uw punten niet verwerken.

  • Hebben wij uw correcte BIG-nummer, maar klopt uw dossier niet? Stuur dan een e-mail met uw adresgevens en een overzicht van de ontbrekende PINs naar info@nhg.org. Wij zoeken het dan zo snel mogelijk voor u uit.


Inloggen

 • Ik kan niet inloggen. Wat nu?
  Als het u niet lukt om met uw inloggevens in te loggen, kunt u contact opnemen met het NHG. Stuur een e-mail naar info@nhg.org met uw persoonlijke gegevens en vergeet niet uw debiteurennummer daarin te vermelden.

 • Ik ben mijn inloggegevens vergeten.
  Ga dan naar Wachtwoord vergeten en vul daar de gevraagde gegevens in.

Laatste wijziging: donderdag, 20 oktober 2016, 13:14